Edit Content

Anairam guanya la tercera edició del concurs DescoNNecta

Per tercer any consecutiu Lluïsos Teatre s’ha omplert de música i talent en la Final del concurs de bandes DescoNNecta organitzat per Lluïsos de Gràcia i L’Ampli. Un centenar de persones s’han acostat per veure els dos grups finalistes Anairam i Brush, per votar i decidir finalment que Anairam es mereixia ser el guanyador.

El jurat ha estat format per membres de l’organització, Lluïsos de Gràcia i L’Ampli, per crítics musicals experts, músics com en Caïm Riba, els membres del grup guanyador del 2017 Capromoscow i representants de festivals de música com el Canet Rock i el Festival Cruïlla i la discogràfica independent Bankrobber. Tal com va passar a la semifinal, la votació ha estat molt igualada. Finalment la decisió del Jurat i del públic ha coincidir i el duet Anairam, format per teclat i bateria amb aires de rock i jazz experimental, a resultat guanyador.

El tancament del concurs l’han protagonitzat The Crab Apples. La jove formació musical de pop-rock va començar actuant en concursos de bandes el 2010 fins que el 2015 van començar a destacar en el panorama musical i actualment les hem pogut veure a festivals com el Vida o el Primavera Sound. Des del principi es van sentir molt vinculades amb el concurs i identificades amb els joves grups que tot just comencen.

Entre tots els participants a les votacions s’han sortejat abonaments al Canet Rock i al Festival Cruïlla, festivals col·laboradors del DescoNNecta.

Les particularitats del concurs

El DescoNNecta sorgeix de la necessitat d’aportar un valor afegit als joves que comencen a endinsar-se en el món de la música. El jurat està format per experts musicals, periodistes dedicats a la crítica musical, festivals de música i segells discogràfics. Tot plegat en un entorn professional on les bandes fan, moltes vegades, el seu primer concert.

L’experiència, l’acompanyament i els contactes són els principals valors que s’emporten els grups. La intenció de l’organització és seguir treballant per trobar espais on donar sortida les bandes joves a través de les sinergies que es creen entre festivals i discogràfiques. Un exemple és la col·laboració amb el Districte Musical Jove i el seu catàleg de bandes.

Més informació: www.desconnecta.cat / comunicacio@lluisosdegracia.cat