Direcció

 

Montserrat Meneses, directora

Nascuda a El Vendrell el 1973 Montserrat Meneses Sendrós és directora de cors i pedagoga musical. Va estudiar a l’escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell i als conservatoris de Tarragona i Badalona. Va formar-se com a directora de cors amb mestres com ara Manel Cabero, Josep Prats, Josep Vila, Mireia Barrera, Pierre Cao, Laszlo Heltay i Johan Duyck.
Ha dirigit diversos cors d’arreu del país, entre els que destaquen les Joves Veus (de la qual n’és la fundadora) i l’Orfeó Parroquial del Vendrell, la coral Allegro i la coral Genciana de Barcelona, la coral Regina de Manlleu i el cor de cambra de la Diputació de Girona.
Pel que fa al vessant pedagògic és professora de cant coral a l’EMMPAC del Vendrell, i de direcció a la FCEC. Ha estat professora dels cursos de direcció coral del SCIC i professora associada a la Universitat Rovira i Virgili. Ha impartit cursos i tallers de direcció coral i pedagogia del cant coral per tot el territori.
És codirectora del programa Cantània de l’Auditori de Barcelona i codirectora i directora artística del programa Canta Gran, projecte coproduït per l’Auditori de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona i que recentment ha rebut el premi Anselm Clavé al millor projecte de Transformació Social.
Actualment dirigeix el Cor Zongora i el cor Veus Blanques de l’EMMPAC del Vendrell —tots dos fundats per ella— i des del novembre del 2021 és directora titular de la Coral Cantiga de Barcelona.

Eva Martínez, directora assistent

Nascuda a Barcelona, és titulada superior en flauta de bec pel Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona i llicenciada en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona, en l’especialitat d’Antropologia Cultural.

Estudià direcció a l’Escola Internacional de Direcció de Namur (Bèlgica) amb el director de cor i orquestra Pierre Cao. També ha estudiat direcció coral amb Josep Prats, Manuel Cabero, Johan Duijck i Laszlo Heltay.

Eva Martínez és professora de Llenguatge Musical, Cant Coral i Orquestra a l’escola de música Casa dels Nens de l’IMEB i a la Facultat de Psicologia i Ciències de l’Educació Blanquerna, dins l’especialitat de Magisteri Musical.

Forma part de l’equip docent dels cursos de direcció coral que organitza regularment la Federació Catalana d’Entitats Corals. També ha estat professora en els cursos de formació per a mestres que organitza l’Auditori de Barcelona.

Ha estat directora del Cor Infantil Sant Cugat del Vallès, de la Coral del CEC, del Cor Divertimento de Barcelona, de la Coral Regina de Manlleu, de la Coral Sinera dels Lluïsos de Gràcia i de la Jove Orquestra Simfònica Aleví de l’Anoia. Des de l’any 2002 dirigeix les Trobades de les Corals Escolars de Badalona. Ha fet de preparadora dels cors que intervenen en el Messies participatiu de Barcelona. Ha estat directora invitada a les Trobades de Corals dels Casals Catalans del Con Sud d’Amèrica els anys 2001, 2003 i 2005, realitzades respectivament a Rosario, Montevideo i Buenos Aires. L’any 2005 va dirigir a l’Auditori de Barcelona la cantata Till Eulenspigel, interpretada per les corals del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya. Pel maig del 2007 dirigí a Mataró i Manresa la cantata El motí de J. Vila, interpretada per escolars participants en e l programa Cantània de l’Auditori de Barcelona. L’any 2009 també va dirigir a l’Auditori de Barcelona el concert de les corals de les escoles de música del Liceu.

Marta Cordomí, Preparació vocal

Nascuda a Barcelona, va seguir els estudis musicals en el Conservatori Superior Municipal de Música d’aquesta ciutat. Sovint treballa amb la soprano M. Dolors Aldea i la mezzo Cindee Sanner. També ha treballat amb els repertoristes Roger Vignoles, Ian Burnside, Michael Pollock, Robin Bowman i Alan Branch, i amb les sopranos Mercè Puntí i Enriqueta Tarrés, el tenor Josep Benet i la mezzo Mollie Petrie.

Ha cantat en diversos grups de petit format i ha tingut una llarga formació en el món coral. Fou membre de la Capella de Música de Santa Maria del Mar, que van dirigir Lluís Vilamajó, Manel Valdivieso i Mireia Barrera. Ha col·laborat amb la Capella Reial de Catalunya, que dirigeix Jordi Savall, amb qui ha enregistrat diversos discos compactes. Va participar en el Projecte Gallus, tutelat pel Festival de Brezice, a Eslovènia, sota la direcció del mestre Günter Theuring. En diverses ocasions ha col·laborat amb el Cor de Cambra del Palau de la Música, que dirigeix Jordi Casas. És professora de cant i tècnica vocal, i assistent vocal de la Coral Cantiga. Actualment participa també en diversos projectes amb el Servei Educatiu de l’Auditori de Barcelona.

Com a solista ha interpretat repertori barroc i clàssic, sobretot, del qual es destaca l’Oratori de Nadal de J. S. Bach, Messies i Israel a Egipte de Händel, Stabat Mater de Pergolesi, Requiem de Mozart, Missa Nelson de Haydn, Gloria i Magnificat de Vivaldi iMissa en Do de Beethoven. Ha cantat sota la batuta de directors com ara Josep Prats, Edmon Colomer, Pierre Cao, Laszlo Heltay i Johan Dujck, entre d’altres, en sales de concert com ara el Palau de la Música Catalana i l’Auditori de Barcelona, el Palau de la Música de València i l’Auditorio Nacional de Madrid. També ha interpretat repertori contemporani, a destacar l’enregistrament per a Ràdio 3 de Brussel·les de les Odes d’Horaci, de Peter Cabus. En el camp del lied, juntament amb el pianista Guillem Martí va oferir diversos recitals que combinaven lieder i cançons del segle xx i actualment té en programa un recital amb la pianista Lali Solà i el viola Miquel Córdoba.