Edit Content

La festa de les 5 R

L’acte central de la Verdinada 2023 tindrà lloc dissabte 11 de febrer, a les 16.45h, vine a la plaça del Nord a celebrar la Festa de les 5R. Hem preparat una jornada de tallers al voltant de les 5R: reciclar, reduir, reutilitzar, reparar o recuperar. Descobreix totes les opcions per ser més sostenible:

Compostatge comunitari (Reciclar):

Saps què és el compostatge comunitari? Vine i descobreix com pots participar, coneix la granja de cucs i emporta’t un enciam a casa!

A càrrec de l’aula ambiental Bosc Turull

Anem al mercat:

Joc de simulació per tal d’introduir els continguts i fer reflexionar als nens i nenes sobre els residus i el hàbits de consum. Els nens i nenes juguen a fer de persones venedores i consumidores d’un mercat. De cada producte hi haurà diferents opcions per comprar-los: envasat, en bossa, per compra a granel… El joc es dividirà en diferents tandes de compra i venda. Després de cada tanda, l’educador/a analitza el que han comprat i ho comenta amb els participants. Al finalitzar les diferents rondes, l’educador/a repassa el que s’ha anat parlant durant l’activitat i es conclou tot reflexionant sobre com aplicar les bones pràctiques en el dia a dia.

A càrrec de l’Àrea Metropolitana de Barcelona

L’Orquestra Reusonica:

Qui va dir que per tocar estem obligat a comprar un instrument musical?! L’Orquestra ReuSonica tocarà amb instruments acte-construïts amb materials reciclats i recuperats que normalment es rebutgen o s’utilitzen per a altres coses: galledes d’escombraries, escombres, llaunes i tubs es converteixen en la nostra guitarres, violins,saxofones, bateria, tambors, maraques, campanes ….

A càrrec de Rocco Papia.

Crea la teva pròpia planta:

A partir de material reciclat (ampolles d’aigua, pots de iogurt, etc.) construïm el nostre recipient i gràcies al substrat i l’adob plantem la nostra pròpia planta per poder endur-la a casa nostra. 

A càrrec de Tarpuna Iniciatives Sostenibles

Quina tela:

Aprofundirem en l’origen i la confecció de la roba que utilitzem i coneixerem els mercats d’intercanvi. Dinamitza l’AMB

Reparatruk:

Des de Solidança impulsem la #ReparaTruck, un servei gratuït per fomentar la reparació i durabilitat de petits electrodomèstics, aparells informàtics i bicicletes. Amb la Reparatruck t’ensenyarem a reparar-los i allargar la seva vida útil.

Inscripció prèvia a info@lluisosdegracia.cat

Detalls de l'esdeveniment

Lluïsos de Gràcia

Dia

11 de febrer

Lloc

Lluïsos de Gràcia, Plaça del Nord 10, 08024 Barcelona

Preu

Gratuït