Verdinada 2023: La festa de les 5R

El dia 11 de febrer tindran lloc els actes principals de la setzena Verdinada, enguany la temàtica són les 5R: reciclar, reutilitzar, reduir, recuperar i reparar.

A partir de les 16:45 hi ha prevista una jornada de tallers al voltant de les 5R. Hi haurà diverses propostes al voltant de com reciclar, com reduir, com poder reutilitzar, com reparar o com recuperar. Descobreix totes les opcions per ser més sostenible.

Compostatge comunitari (Reciclar):

Saps què és el compostatge comunitari? Vine i descobreix com pots participar, coneix la granja de cucs i emporta’t un enciam a casa!

A càrrec de l’aula ambiental Bosc Turull

Anem al mercat: Anem al mercat (Reutilitzar):

Joc de simulació per tal d’introduir els continguts i fer reflexionar als nens i nenes sobre els residus i el hàbits de consum. Els nens i nenes juguen a fer de persones venedores i consumidores d’un mercat. De cada producte hi haurà diferents opcions per comprar-los: envasat, en bossa, per compra a granel… El joc es dividirà en diferents tandes de compra i venda. Després de cada tanda, l’educador/a analitza el que han comprat i ho comenta amb els participants. Al finalitzar les diferents rondes, l’educador/a repassa el que s’ha anat parlant durant l’activitat i es conclou tot reflexionant sobre com aplicar les bones pràctiques en el dia a dia.

A càrrec de l’Àrea Metropolitana de Barcelona

L’Orquestra Reusonica (Reciclar):

Qui va dir que per tocar estem obligat a comprar un instrument musical?! L’Orquestra ReuSonica tocarà amb instruments acte-construïts amb materials reciclats i recuperats que normalment es rebutgen o s’utilitzen per a altres coses: galledes d’escombraries, escombres, llaunes i tubs es converteixen en la nostra guitarres, violins,saxofones, bateria, tambors, maraques, campanes ….

A càrrec de Rocco Papia.

Crea la teva pròpia planta (Reciclar):

A partir de material reciclat (ampolles d’aigua, pots de iogurt, etc.) construïm el nostre recipient i gràcies al substrat i l’adob plantem la nostra pròpia planta per poder endur-la a casa nostra. 

A càrrec de Tarpuna Iniciatives Sostenibles

Docu Fòrum “Els espigoladors i les espigoladores”:

A partir d’un cèlebre quadre de Millet, Agnès Varda construeix una mirada lúcida sobre els espigoladors, aquelles persones que viuen de la recuperació de coses que els altres no volen o deixen enrere. Experimentant per primera vegada amb el digital, la directora, a la seva manera, es converteix també en una mena d’espigoladora, que selecciona i recull imatges aquí i allà. per elaborar-ne el retrat.

A càrrec de Menjador Ca la Rosa

Reparatruk:

de 16.30 a 19.30h: Des de Solidança impulsem la #ReparaTruck, un servei gratuït per fomentar la reparació i durabilitat de petits electrodomèstics, aparells informàtics i bicicletes. Amb la Reparatruck t’ensenyarem a reparar-los i allargar la seva vida útil.

Detalls de l'esdeveniment
Organitza

Lluïsos de Gràcia

Dia

Dissabte 11 de febrer

Hora

A partir de les 16:30h

Lloc

Lluïsos de Gràcia, Plaça del Nord 10, 08024 Barcelona