Edit Content

Lluïsos de Gràcia es va omplir de màgia en la 9a edició del Màgicus

El Festival de Màgia Jove de Barcelona va tancar la seva novena edició consolidant algunes de les seves propostes i inaugurant noves activitats. Des de fa nou anys el Màgicus s’ha convertit en un referent per als amants de les il·lusions, els jocs de mans, les desaparicions en directe i la manipulació, no només a la ciutat de Barcelona.

Divendres 5 d’octubre a les 19 h pujaven a l’escenari el Màgic Bel i Mag Alatac per presentar la novena edició del Concurs de Joves Mags. Aquest és el moment més esperat pels joves mags que mostren davant el públic i el jurat les seves habilitats. Enguany es repetia el format de posar a disposició dels concursants un coach especialitzat per ajudar-los en la posada en escena. L’escollit va ser el reconegut Enric Magoo que també es va encarregar de presentar la Gran Gala de dissabte. El guanyador del concurs de joves mags va ser el Màgic Martini que va executar una actuació excel·lent.

El matí de dissabte va començar amb les actuacions de diferents mags en quatre mercats de Barcelona. El Mercat de Sant Antoni s’incorporava com a novetat juntament amb el Mercat del Ninot, el Mercat de la Concepció i el Mercat de la Llibertat.

Dissabte els artistes participants en la Gran Gala no van deixar el públic indiferent. L’ Enric Magoo , Director artístic del Festival Internacional de Màgia de Badalona – Memorial Li-Chang, va ser l’encarregat de presentar la Gala on van actuar el jove tarragoní Paupi el Mago, el multi premiat Berko, el joveníssim i reconegut Nikolai Striebel arribat des d’alemanya i el sabadellenc Albert Llorens. El guanyador del Concurs de Joves Mags, el Màgic Martini també va participar en la gala com a convidat especial i en reconeixement al premi obtingut.

El Festival Màgicus atorga cada any una menció especial a la trajectòria que enguany es van endur el Ferran i la Júlia, promotors de la màgia al Cafè-Teatre Llantiol, del que van ser-ne propietaris durant molts anys.

El matí de diumenge es va destinar a les formacions: el Taller d’iniciació a la Màgia per als més menuts i la Màster Class de Manipulació per als iniciats amb l’expert vingut des d’alemanya Nikolai Striebel. Aquesta activitat era la primera vegada que s’organitzava i va ser un èxit. El Màgicus es consolida així com a espai de formació i especialització de joves mags.

En paral·lel i durant tota  la setmana es van poder veure els conills als aparadors de l’Eix Comercial de Gran de Gràcia.

Una altra gran novetat d’aquest any ha estat la col·laboració d’un equip de voluntaris formats per en Gerard Fernàndez, en Quim Solans i l’Abel Capdevila que han ajudat en la promoció de Festival, l’organització de la Màgia als Mercats i el bon funcionament de les diferents gales i el concurs. També es va comptar amb un fotògraf voluntari que es va encarregar de documentar les diferents activitats, en Ramon Vinyeta, que és membre de l’Associació de Fotografia de Gràcia.