Edit Content

#Verdinada2019: parlem de consum responsable!

Arriba el mes de març i amb ell la Verdinada, un conjunt d’activitats que giren al voltant del medi ambient amb l’objectiu de crear consciència i actuar de forma més sostenible. Des de Lluïsos de Gràcia fa 12 anys que s’impulsa aquest projecte amb la col·laboració d’espais i associacions del districte gracienc.

La temàtica escollida aquest any és el consum responsable que vol portar a debat, no només, què consumim sinó com ho consumim. “Ens hem de fer preguntes i tenir consciència de què tota compra i tot consum té un impacte i unes conseqüències directes o indirectes en el nostres entorn ambiental i també social”.  Entre el 4 i el 31 de març es realitzaran activitats per a tots els públics i es donaran consells, idees de consum alternatiu, es faran tallers de reaprofitament alimentari, de reparació de roba, de reutilització de materials i moltes sorpreses més.

9 de març: Calçotada ecològica i tallers a la plaça del Nord

L’acte central de la Verdinada 2019  torna a ser la calçotada popular i ecològica de dissabte 9 de març a la Plaça del Nord. Ja es poden fer les inscripcions a través de la pàgina web de Lluïsos de Gràcia. Al matí i a la tarda hi haurà tallers de compostatge, de sensibilització i de creació d’instruments amb materials reciclats.

De forma diària, durant els dies de la Verdinada es publicaran 21 consells sobre reducció de residus, consum responsable i sostenibilitat i per tercer any consecutiu es durà a terme una ecoauditoria per comptabilitzar els residus que es generen a l’entitat i comparar-ho amb els resultats dels anys anteriors. El dia 22 de març, coincidint amb el dia mundial del l’aigua, hi ha prevista una acció per tal de conscienciar sobre el consum d’aigua i la reducció dels plàstics i dels envasos.

Algunes de les activitats que es duran a terme a Lluïsos

Del 4 al 24 de març: Exposició “Sense dones no hi ha sobirania alimentària” a Lluïsos de Gràcia.

Del 8 al 10 de març: Espectacle teatral “Menjar” a Lluïsos Teatre.

11 de març: Taller de cosmètica natural a l’Espai Jove Fontana.

12 de març: Taller de reaprofitament alimentari “A la cuina, jo no llenço” a Lluïsos de Gràcia.

24 de març: “L’amagatall” visita les fonts d’aigua de Collserola.

30 de març: “Contes reciclats” (d’11 a 13h) a Lluïsos de Gràcia.

 

Podeu consultar totes les activitats a l’apartat de la Verdinada del web i a l’agenda de Lluïsos!