Edit Content

Coral Cantiga

L’any 1961 Leo Massó fundà la Coral Cantiga als Lluïsos de Gràcia de Barcelona, el succeïren com a directors Oriol Ponsa, Edmon Colomer i, des de l’any 1981 i fins al novembre de 2021, Josep Prats. Actualment n’és la directora na Montserrat Meneses. El seu repertori inclou obres a cappella i moltes de les grans obres simfonicocorals de totes les èpoques i estils.

Qui som?

La Coral Cantiga va néixer l’any 1961. Va ser fundada per Leo Massó i, des dels inicis, la seva activitat artística va ser complementada per la fundació del cor infantil El Virolet (1966) i del cor juvenil Sinera (1968). La pràctica del cant coral a Lluïsos arribava així a totes les edats i es donava continuïtat a la formació des de la infància.

Cantiga ha estat dirigida successivament pel mateix Leo Massó, Oriol Ponsa, Edmon Colomer, Josep Prats i, actualment, Montserrat Meneses.

Des del seu naixement, Cantiga ha estat una de les corals de referència al país. Va obtenir el primer premi en el Concurs de Masses Corals de Sagunt el 1969 i ha actuat arreu, a l’Estat i a Europa. Ha col·laborat sovint amb les millors orquestres, ha fet enregistraments per a ràdio i televisió i ha actuat a sales, teatres, auditoris de Catalunya, d’altres ciutats de l’Estat i d’Europa.

Pierre Cao, Laszlo Heltay, Oriol Martorell, Salvador Mas, Antoni Ros Marbà, Johan Duijck, Fernando Eldoro, Marcos Leite, Trevor Pinnock, Néstor Andrenacci i Salvador Brotons han estat directors de la Coral.

Què fem?

El repertori inclou obres de totes les èpoques i estils. Entre les seves produccions cal destacar els espectacles poeticomusicals, que combinen música coral i instrumental, teatre, poesia i fins i tot dansa, en un format sempre original.

Quan ens trobem

Els dilluns i els dijous de 20 a 22.30h i un parell de caps de setmana a l’any.

 

Quota

Lluïsos de Gràcia: 21€ (12 mensualitats)
Coral Cantiga: 3,5€ (12 mensualitats)
Matrícula: 40€ (una sola vegada)

Per ser cantaire d’aquesta coral cal un bon nivell de solfeig i ser alumne de cant. Abans d’apuntar-t’hi, posa’t en contacte amb els responsables.

Contacte

No results found.

Notícies