Edit Content

Residències Artístiques

Oferim espais i suport a la creació per a joves companyies de teatre.

Qui som?

Lluïsos Teatre convoca des de 2015 residències artístiques dirigides a estudiants i professionals de les arts escèniques que estiguin iniciant el seu procés de creació i busquin un espai per treballar el projecte.

La companyia disposa de 3 mesos d’assaig a les instal·lacions de Lluïsos de Gràcia i comptarà amb suport en la comunicació i difusió de l’estrena del muntatge. La participació a les residències no suposa cap cost per les companyies i el taquillatge de l’obra és 70% – 30% per les companyies i Lluïsos Teatre.

El projecte d’oferir l’espai de l’entitat i el teatre per a residències artístiques sorgeix de la detecció d’una mancança d’espais de treball i assaig accessibles per a joves creadores. La trajectòria d’aquests anys, ens ha reafirmat en la importància de projectes com aquest i després de gairebé dos anys molt complicats pel sector cultural amb les restriccions i la pandèmia, esdevenen imprescindibles les ajudes a la creació a través, en el nostre cas, d’espais professionals accessibles a companyies de nova creació.

Què fem?

A l’escenari de Lluïsos Teatre s’hi han vist estrenes com La Trinxera de Cia. Laura; Dins la cova de la Cia. Coralines; Barcelona (Contra La Paret) del Col·lectiu LaPùblica; Life is Real de L’Ostra28; Orlando BOOM de la Cia. La Bondage; Histèriques de Ramona de Van Der Burg; Neu de Kamaleonik, Trenta-vuit de la Cia. Fils Enredats; Escrit en sang de la cia G·, Mistela Candela Sarsuela d’Epidèmia Teatre, Amor i informació de la cia Anèmona Irracional, Iaia de Mambo Project, [Inserte padre aquí] de la Cia.LaFoi o Julieta i l’altre de la companyia 3º 2ª. Alguns d’aquests muntatges han fet el salt a El Maldà, al Grec Festival de Barcelona, Fira Tàrrega i la Sala Flyhard entre d’altres.

 

La biblioteca dels Lluïsos de Gràcia recull els llibres que s'han treballat durant el Club…
Sotacabina Teatre va néixer l’any 1992 per tal d’oferir una continuïtat en el món teatral …
El GFT Sotacabina segueix, des dels seus inicis, la llarga tradició teatral d’altres grups…
Reserva’teatre una iniciativa per fomentar l’accés a la cultura i als espectacles teatrals…
Fem barri, consumim responsablement i de quilòmetre zero
Notícies relacionades