Edit Content
festival-magicus

Festival Màgicus

El Màgicus és el Festival de Màgia Jove que des de 2010 es duu a terme al barri de Gràcia impulsat pels Lluïsos de Gràcia. L’objectiu del Màgicus és oferir una experiència completa a joves mags i magues amb assessorament professional, un concurs de màgia amb projecció i jornades de formació per a diferents nivells. Consulta més informació a la pàgina web del Festival Màgicus.

Amb Màgicus es vol promoure la màgia jove i acompanyar a joves mags i magues en els seus primers passos cap a la professionalització. Per aquest motiu durant les diferents edicions del Màgicus s’han anat afegint millores per fer especial èmfasi en la formació dels concursants. És així que, a més de l’assessorament d’un coach professional durant els assajos previs al concurs, s’ha inclòs en el preu de la inscripció la participació en la masterclass amb el mag convidat.

Orígens:

Màgicus neix de la idea d’un grup de joves que, gràcies al suport dels Lluïsos de Gràcia, participen en el Concurs Jove proposa, organitzat per la Federació d’Ateneus de Catalunya i que va rebre el primer premi, l’any 2009. Aquest projecte gira al voltant del món de la màgia, de forta tradició al nostre país i que en els últims anys ha deixat el seu segell particular.

En l’any 2010 es va celebrar la primera edició amb una bona resposta de públic i participants i tot i que les primeres edicions van ser costoses pel que fa a l’organització, en els darrers anys, el Màgicus s’ha consolidat i podríem dir que comença a guanyar-se un nom pel que fa al públic assistent.

És actualment, l’únic festival de màgia jove que se celebra a la ciutat de Barcelona i pretén ser innovador per l’acostament d’aquesta manifestació artística al ciutadà, més enllà de les clàssiques actuacions dalt d’un escenari, a través de l’activitat quotidiana a un mercat, a una festa al carrer o través de la primera actuació davant un públic d’un mag en formació. 

Notícies relacionades